“Kärleken till Frank” och “Norrlands akvavit”

Klämt två böcker nyligen. Varav Torgny Lindgrens “Norrlands akvavit” är lättast att rekommendera. Bra språk och intressant läsning. Roman med viss dokumentär framtoning även om den förmodligen endast är en skröna. För längre recension se denna från 2007

“Kärleken till Frank” av Nancy Horan är väldigt intressant på det sättet att den behandlar två mycket intressanta personer,Frank Lloyd Wright och Ellen Key. Frank Lloyd Wright anses som en av de främsta akitekterna någonsin. Ellen Key är en av Sveriges mest berömda kvinnliga intellektuella personer, kanske mest känd för sin kamp för kvinnlig emancipation. Jag har, efter att ha läst boken, förstått att båda var för sig kan vara värda att studera närmare. Men språkligt sett är boken mindre bra än Lindgrens. Boken klassas som dokumentärroman. För mer ingående recension se Litteraturmagazinet

Share
Mushroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *